Consultații medicale și servicii

Call Now +40 738 276 432

1) Consultații de reabilitare în traumatologia sportivă și recuperare ortopedică postoperatorie, recuperare microtraumatologiei legată de practica sportului

Detalii: în practica sportului există leziuni complexe care afectează mai multe structuri anatomice dintr-un lanț kinetic specific unui anumit tip de activitate sportivă, aceste leziuni complexe se numesc tehnopatii: patologii legate de specificitatea gestului tehnic din anumite sporturi. Fiind puțin cunoscute, aceste patologii pot duce la retard de diagnostic ce poate compromite definitiv o activitate sportiva.  Prin urmare, e foarte importantă reala diagnosticare a unor leziuni dar și programul de reabilitare medicală necesar căt și  cunoașterea timpului necesar pentru reîntoarcere la activitatea sportivă.

Am o experientă de 15 ani în domeniul recuperării și traumatologiei sportive, experiență acumulată în mii de ore petrecute în teren, iar ultimii 8 ani petrecuți  în clinici de profil din Ile- de- France și Paris.

2) Consultații recuperare medicală pentru diverse patologii ale articulațiilor, patologii de coloană vertebrală.

Detalii:

Consultații de recuperare ortopedică pre- și postoperatorie: proteze de șold, genunchi, cot, umșr, ligamentoplastii ( ligament încrucișat anterior, ligament încrucișat posterior operat sau nu, meniscectomii )

Consultații și urmarire( medicație, infiltrații cu substanțe vâsco-elastice, exerciții fizice de prevenție  și întârziere a evoluției bolii)  în cadrul artrozelor de genunchi, șold, gleznă și alte articulații.

3) Consultații de posturologie

Detalii : Ameliorarea posturii cotidiene și în practica sportivă.Profilaxie/prevenție : posturi vicioase la birou, in viața cotidiană, disconfort legat de deficiențe posturale.

4) Consultații posturale pentru muzicieni și arte performative

Detalii: acompanierea și susținerea muzicienilor profesioniști în optimizarea gestului pentru obținerea performanței și preventia patologiilor legate de practica muzicală. Muzica implică solicitări biomecanice repetate, susceptibile de a cauza abandon al practicii și încetinirea ritmului de lucru cu repercursiuni psihologice pe sănătatea muzicianului.
Cele mai frecvente regiuni implicate sunt : mâinile, buzele, umerii, spatele, aceste faimoase tendinite care pot deveni cronice dacă gestul nu este optimizat.

Prevenția este indispensabilă pentru pentru a evita și reduce aparitia, dezvoltarea și gravitatea patologiilor functionale care apar atât la tineri cât și la muzicieni experimentați.

Prevenția este indispensabilă ; No pain, no gain ! : în ziua de azi, această deviză nu mai e de actualitate.
Consultațiile vă ajută în prevenirea patologiilor funcționale; ergonomia gestului tehnic instrumental sau vocal; prevenirea și tratarea tendinitelor, durerilor de pumni, de umeri sau de spate ; descoperirea cauzei tensiunii cervicale.